- Hem - Tablå - Ljudarkiv - Hur Lyssnar Jag? - Sponsorsidan - Personal - Kontakta Oss-

 

Vi som jobbar med radion

 

Pelle Johnsson

Ansvarig utgivare och sköter om det hela.

Hej. Jag heter Pelle Johnsson och bor i Herrljunga. 1943 kom jag till denna världen. Nu som pensionär försöker jag att göra alla de där roliga grejorna som jag inte hann med förut. Det största problemet nu är att hinna med allt. Jag har jobbat med elektronik i hela mitt liv och har varit med både när TV:n och Datorn kom. Det är en fantastisk utveckling som jag haft förmånen att få vara med om. Musiken kom in i mitt liv när jag började jobba i en radioaffär 1957. Där fanns nämligen en skivavdelning och jag kunde tillgodogöra mig det utbud av musik som stod till förfogande. TV kom samtidigt och vi hade en stor antenn som gjorde att vi kunde se på de få program som fanns. 1960 tog jag körkort för motorcykel och åkte Silverpil i 2 år. Sedan var det dags för bilkörkort och jag köpte så småningom min första Amerikanare. En Studebaker Commander 1954 års modell. I och med detta fick jag lära mig att reparera mina bilar själv. Under min militärtjänstgöring 1962 blev jag inspirerad av en kamrat att börja spela gitarr. Efter muck bildade jag tillsammans med några polare min första orkester. "The hot pytons". Sedan har det blivit Dansband, Rock'n roll och Country i olika konstellationer. 1968 började jag att jobba med radiokommunikation och fick även vara med när microprocessorer och datorer började växa in i de utrustningar jag jobbade med. Jobbet innebar mycket resande och ensamarbete i stora delar av världen. Detta var ju spännande och intressant på alla vis, men så småningom blev detta för jobbigt både för mig och min familj. Jag startade ett eget företag 1993 och jobbade med larm och övervakning. Nu koncentrerade mig på att arbeta så nära hemmet som möjligt. Samtidigt åkte jag tillsammans med en kompis ut på helgerna till Bilträffar och countryfestivaler och sålde Prylar, som vi varit i USA och inhandlat. 2008 sålde jag företaget och pensionerade mig. 2010 bildade jag tillsammans med 4 polare från Alingsås ett nytt Countryband, Trailsmen. 2012 hjälpte jag Per Gyllingberg med lite elektronik till Countrykanalen och han frågade mig om jag ville göra några program för radion. Det blev 99 stycken, Vi har även varit ute och gjort inspelningar vid olika arrangemang för Countrykanalens räkning. 2016-01-01 Tog jag över rodret som ansvarig för Countrykanalen Sweden och på den vägen är det nu. Hjärtligt välkomna att lyssna in.

Pelle Johnsson

E-mail:

pelle @ countrykanalen.se

 


Lasse Bygdén

Producerar: My Kind of Country

Jag heter alltså Lars Bygdén och bor ett par mil norr om Umeå i Västerbotten, närmare bestämt i en liten by som heter Tomterna. Out in the country skulle man kunna säga och då måste man förstås gilla countrymusik? Jaa, i mitt fall är det så, även om det inte alltid handlat om den musikstilen för mig; genom åren har jag faktiskt haft en ganska bred musiksmak - från hårdrock till dansband. Sedan slutet av 70-talet har det dock varit countrymusik för hela slanten och sedan dess har jag samlat på mig en hel del countryskivor, mest CD men även en del LP och singlar och på senare år förstås MP3. Intresset för countrymusik tog väl egentligen riktigt fart när jag mer eller mindre av en slump råkade köpa en LP med Emmylou Harris som hette Luxury liner och sedan dess har jag varit såld på hennes fantastiska röst – lyssna på t ex Tulsa Queen eller She från den skivan så förstår ni vad jag menar. Började sedan utforska det som kallades country och allteftersom upptäcktes fler och fler artister såsom Haggard, Waylon, Cash, George Jones, Buck Owens m fl och sedan har det bara rullat på. I mitten av 80-talet kom den ”nytraditionella boomen” med nya artister som t ex Dwight Yoakam, Randy Travis, George Strait, Gene Watson, Keith Whitley, Ricky Skaggs, Mark Chesnutt m fl, m fl och skivor inhandlades för allt vad kassan tillät, och tack vare Rune Krongårdh’s Western Songs och hans postorderlistor fick man fina tips om bra, men för mig då okända artister/skivor. Troligen hade dock countryn slagit rot i mig långt tidigare eftersom min pappa hade en del LP-skivor med Jim Reeves, fast då, på 60-talet, var jag lyckligen ovetande om konsekvenserna. På senare år har jag försökt se och lyssna till så många artister som möjligt live, både här i Sverige och i USA, vilket förstås gett ännu en dimension i intresset. Det har också skapat en del sociala kontakter med såväl likasinnade som artister, vilket jag värderar högt. Har ingen erfarenhet sen tidigare av varken produktion av radioprogram, inspelningsteknik eller som radiopratare, men eftersom jag nu halkat in på ett bananskal som programmakare hos Countrykanalen så skall jag försöka dra mitt strå till stacken och sprida den musik som jag bara blir mer och mer fascinerad av. Och egentligen är det ju ett fantastiskt privilegium att varje vecka kunna sitta och plocka ut favoritlåtar/artister och spela upp dem för andra och förhoppningsvis är det fler än jag själv som tycker att det är My Kind Of Country. Målet är att få till ett nytt program varje vecka, men ibland kan det hända att tiden inte räcker till och då kan det bli en repris av ett tidigare program Ni når mig per e-post på lasse at countrykanalen.se, och tveka inte att ta kontakt med mig om ni har synpunkter, önskemål eller andra spörsmål om mina program eller bara allmänt om country. Välkomna att lyssna på My Kind Of Country! Hälsningar Lasse

E-mail:

lasse @ countrykanalen.se

 


 

Torbjörn Eriksson. (Ej aktiv för tillfället)

Producerar: Country County

Äntligen har man kommit in i radiosvängen igen! Det känns bra, och att kanalen fokuserar på country gör ju inte saken sämre. Det kan ju vara intressant att veta lite mer om personen bakom rösten så här får ni lite mer kött på benen. Jag föddes 1971 och är uppvuxen i Upplands Väsby. Mestadelen av mitt yrkesliv har jag ägnat mig åt att köra taxi i olika former som t.ex. vanlig taxi, specialbuss och rullstolstaxi. Har även varit städare, chokladarbetare och flygplatskontrollant på Arlanda. Nu till en viktigare del av mitt liv. När jag var på besök hos mormor och morfar uppe i Jämtland när jag var 2-3 år så märkte mina släktingar att jag stod som ett ljus framför vardagsrumsdörren när min morfar spelade fiol. Vad är bäst att göra då? Jo, att lära den lille pilten att spela fela. På den vägen har det varit nu i ungefär 38 år. Jag började med jämtländsk folkmusik i grunden och sen blev det lite mer klassisk träning i Kommunala Musikskolan. Under åren har jag även lärt mig själv spela gitarr och elbas. Jag vet inte riktigt när countryintresset började men det har nog funnits där ett långt tag. Ett tag någon gång på 90-talet spelade jag fiddle med Janne Lindgrens Country Minstrels och hade spelningar på Lida Countryfestival och Furuviksfestivalen. Vi var även bakgrundsband till Christina Lindberg vid ett tillfälle uppe i Värmland och det var ju intressant. Genom åren har jag också varit en hel del på spelmansstämmorna uppe i Bingsjö och de har varit en upplevelse för livet. Var kommer radion in? Jo, 1986 blev jag engagerad i Upplands Väsby Närradio via en kompis och där höll vi på fram till 1991 då bristande engagemang lite överallt gjorde att stationen lades ner. Efter en flytt till Märsta 1999 började jag lyssna på en station som jag tyckte var bra och jag ville hjälpa dem. Ringde upp och blev kallad till ett möte bland de som var med. Då fick jag en tid, blev tillsagd att komma på ett namn och sen blev det chockinlärning på nytt mixerbord och ny teknik! Rodeo Countryklassiker var fött! Med ett senare namnbyte höll sig programmet i tio år. Förutom mitt eget program var jag engagerad i styrelsen, gjorde reklamjinglar och även direktsända evenemang. Nu har jag fått det fina tillfället att göra program här på Countrykanalen Sweden och det känns jätteroligt för mig! Hoppas ni kommer att trivas med det!

E-mail:

torbjorn @ countrykanalen.se

 


 

 

Anja Kristin Krone

Producerar: Country Music News International

DJ från Danmark.

_____________________________________________

 

Dave Watkins

Producerar: The Country Mile

DJ från England.

_____________________________________________

 

Administrativ adress till Countrykanalen Sweden är:

Pelle Johnsson

Lövg. 5

524 32 HERRLJUNGA